Ez a zuhanyozás közben riszáló teknős most az internet sztárja

  Az Egyesült Államokbeli Chattanoogában a Tennessee Akvárium dolgozói úgy döntöttek, hogy mindenkinek színesebbé teszik a napját azáltal, hogy a Facebookon közzétesznek egy videót. A kisfilmen Turnip (Fehérrépa) nevű sugarasteknősük látható, amely zuhanyozás közben "táncol".

  Az akvárium szerint a Madagaszkár déli részén honos sugarasteknősök táncos mozdulatokat tesznek a heves esőzések idején, ahol egyébként rendkívül száraz az éghajlat. A sugarasteknős egy olyan faj, amelyet egyedülálló páncéljáról lehet felismerni. A teknőjükön lévő kis pontokból kiinduló sugárszerű vonalak egyfajta csillagmintát formálnak meg, lenyűgöző megjelenést kölcsönözve nekik.

  A sugarasteknősök Madagaszkár déli és délnyugati részén levő száraz, tövises bozótosok lakóiForrás: seasoning_17/Shutterstock

  Turnip egy 12 éves nőstény teknős, és különösen ismert arról a képességéről, hogy imádja rázni a hátsóját. "Valamennyi sugarasteknősünk bizonyos fokig csinálja ezt a riszálást, de Turnip valóban rázza" – mondta Maggie Sipe, a Tennessee Akváriumi állatgondozási szakembere. Sipe hozzátette, hogy a táncoló viselkedés oka ismeretlen, de az biztos, hogy a fürdetést valóban élvezik, mert aktívan keresik a lehetőségét – írja a Travel and Leisure.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!