Kétszáz cirkuszi állatot nézhetünk meg az újonnan megnyitott autós safari parkban

Átadták hazánk első és egyetlen autós safari parkját, a Richter Safari Parkot Nagykőrösön április 12-én. A fél év alatt elkészült park 30 hektáros területén 200 cirkuszi állatot láthatnak testközelből a látogatók, emellett számos különleges program is várja az érdeklődőket – írta a baon.hu cikke.

A Madagaszkár sztárjai is ott voltak az átadónForrás: Safari Park Richter/Facebook

Nagykőrös mellett, közel Budapesthez található a 30 hektáron elterülő Safari Park. Ifj. Richter József igazgató, a park megálmodója a baon.hu-nak elmondta, hogy a Magyar Nemzeti Cirkusz és más cirkuszok porondtól visszavonult állatai töltik itt méltóságban, kényelemben és jó ellátással a megérdemelt nyugdíjas éveiket. Közben pedig továbbra is élvezhetik a közönség szeretetét. 

A park 2020-ban nyilt meg először Szadán, de aztán új helyet kellett keresni neki. Egy év kihagyás után, Nagykőrös mellé átköltözve a korábbinál lényegesen nagyobb helyen, sokkal szebb környezetben, és az állatoknak még nagyobb területet biztosítva, egy szabadidős központtá vált a helyszín.

A 200 állat között vannak lovak, szamarak, zebrák, watusi marhák, lámák, tevék, elefántok, zsiráfok, struccok, emuk és kenguruk is.

A safari útvonalon mindenki a saját autójával haladhat végig, és a bejáratnál megvásárolható, a helyszínen összeállított safari csemegével meg is etetheti az állatokat. Az útvonal végén főleg a gyerekek számára különleges dínóparkon keresztül lehet eljutni az élményparkba, ahol több programmal is várják a látogatókat. Többek között állatsimogatóval, egy 30 méter magas Safari Eye óriáskerékkel, a cirkuszi sátorban pedig artista számokkal.

Ilyen cuki állatok várják a látogatókatForrás: Safari Park Richter/Facebook

Ifj. Richter József elmondta, hogy számos terve van a park fejlesztésére. Például a két hektáros tóban nyáron elefántok fürdőznek majd, valamint bővítenék az állatállományt is. Az átadó ideje alatt élő adásban jelentkezett be a safari park a Facebook-on.

A nagyközönség előtt április 14-én nyílik meg a különleges élménypark.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek