Megdőlt a rekord: Venezuelában több mint 8500-an zenéltek együtt

A világ legnagyobb zenekarának rekordját állították fel Venezuelában, mikor a 8573 tagot számláló együttes összhangban és harmóniában szólaltatta meg Csajkovszkij Szláv induló című darabját az ország fővárosában, Caracas-ban.

 

Forrás: Thomas Giehl / Pixabay

A rekordkísérletre körülbelül egy hete került sor, a cím megszerzéséről pedig a napokban tettek fel videókat a YouTube-ra és más videómegosztó portálokra. Amint a helyszíni riportokból és az Euronews.com híradásából is kiderült, a muzsikusok többsége gyerek vagy tizenéves volt; a legfiatalabb 12, a legidősebb résztvevő pedig 77 éves.

A zenészek mindegyike az ifjúsági zenekarok országos hálózatához tartozik, a címet Csajkovszkij Szláv induló című darabjának múlt heti előadásával szerezték. A rekorddöntésre Caracas egy katonai akadémiájának udvarán rendezett hazafias koncerten került sor. Ahhoz, hogy megdöntsék a világcsúcsot a szervezőknek és a karmesternek több mint 8097 zenészt kellett egy időben instruálniuk, mivel a korábbi rekordott ekkora létszámmal tartotta egy orosz csoport, akik Szentpéterváron az országuk himnuszát játszották el. 

A venezuelai repertoárban szerepelt Pablo Herrero és José Luis Armenteros Venezuela című darabja, a nemzeti himnusz, valamint Pedro Gutierrez műve, az Alma Llanera, amit nem hivatalos himnusznak tartanak a venezuelaiak. A szigorúan maszkban játszó zenekari tagokra több mint 250 ellenőr figyelt, az egyes csoportokhoz mind küldtek egyet. A hatalmas zenekar a karmesterükkel együtt boldogan ünnepelték a teljesítményüket a koncert végén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek