Madárodúkon fedezheti fel a vadregényes budai kastélykert történetét

Az egykori Schmidt-kastély angolparkja sok kincset rejt. A Kiscelli Múzeum mellett elterülő, vadregényes erdőben találunk apró kápolnát, barokk kapumásolatot, kálváriát, ledőlt kőszobrot, százéves gesztenyefát és még számtalan emléket, melyek valaha egy gondosan kialakított park díszei voltak, ma pedig a városi kirándulók kedvelt célpontját és az itt élő madarak otthonát adják. A látogatók június elsejétől ingyenesen és szabadon látogatható kiállítás keretében ismerkedhetnek meg behatóbban is a múlttal: a Parktörténet madárodúkon című kiállítás madárodúkra helyezett képeken és történeteken keresztül mesél a letűnt időkről.

Sok mindent megtudhatunk a madárlakok szövegébőlForrás: Kiscelli Múzeum/Facebook

Az Év Múzeuma 2021 díjra jelölt Kiscelli Múzeum szabadtéri kiállítása a környék történetét mutatja be a még fellelhető emlékek segítségével, valamint az egykor itt álló épületek helyének feltérképezésével. A kihelyezett odúk között nem állítottak fel sorrendet, szabadon bejárhatóak és felkereshetőek, meghagyva ezzel a keresés és a felfedezés örömét a látogatóknak. A megtalálásban az odúkon elhelyezett QR-kóddal elérhető térkép lehet a látogatók segítségére.

Egy térkép segít az összes odú felfedezésébenForrás: Kiscelli Múzeum/Facebook

Sétájuk során a nyitott szemmel járók sok érdekes épített és természeti értéket fedezhetnek fel a Kiscelli Parkban. A kiállításhoz szervesen kapcsolódik a 2021 tavaszán megjelent Barangoló a Kiscelli Parkban című matricás füzet, ami a gyerekeknek játékosan mutatja be a területet – olvasható az esemény Facebook-oldalán és a múzeum weboldalán

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek