Színpompás erdei túrával köszönti az októbert a Zsuzsi-kisvonat

Október 1-el új menetrend szerint, már csak hétvégén és ünnepnapokon közlekedik a Zsuzsi Erdei Vasút Debrecenben. A megváltozott menetrend azonban nem jelenti azt, hogy a kisvonat nyugovóra térne, sőt, az októberi hétvégéken is tartalmas programokkal várják az utasokat Hármashegyalján!

Szebbnél szebb látnivalókhoz visz el a rangidős kisvasútForrás: zsuzsivasut.hu

Ahogy a természet felölti őszi ruháját, ezernyi színben pompáznak az Erdőspuszták tájai, ahol ilyenkor, ősszel is érdemes útra kelni. A Zsuzsi Erdei Vasút októberben is gondoskodik arról, hogy utasai az élményteli kisvonatozás után tartalmasan töltsék el idejüket Hármashegyalján.

Október 2-án, szombaton egy családi mesedélelőttön, október 3-án, vasárnap pedig egy „borzalmasan" jó erdei túrán vehetnek részt az érdeklődők. Szombaton az Óperencián túlra utazhatnak a Zsuzsi utasai. A családi mesedélelőttön a vidám hangulatról a Diri-Dongó együttes gondoskodik, akik az évszakra jellemző dalokkal és a Mesélő erdő című előadásukkal várják a kicsiket és nagyokat. Interaktív mese és kézműves foglalkozások során mindenféle kreatív alkotást készíthetnek majd a gyerekek.

Másnap, október 3-án, vasárnap a Hármashegy állatvilágának megismerésére nyílik lehetőség egy erdei túra keretében, ahol Varga Edit környezeti nevelő abban segít majd, hogy közelebbről megismerjük az erdő egyik lakóját, a borzot.

A programokra mindkét nap a 9:15-kor induló menetrend szerinti járat javasolt. Mindkét program érkezést követően, 10:15-kor kezdődik Hármashegyalján, a Természet Háza melletti pihenőhelyen és 12 órakor ér véget. A Zsuzsi Erdei Vasút hétvégén 9:15-kor és 13:30-kor indul a Ruyter utcai kiinduló állomásról. Hármashegyaljáról 12 órakor és 15:30-kor indul vissza Debrecenbe – írja a visitdebrecen.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek