Retrobuszozásra és sétarepülésre indulhat a régi Ferihegyről

Nosztalgiajáratok, időutazás, látványos járműfelvonulás, interaktív programok, élményrepülés – ez vár azokra, akik október első hétvégéjén ellátogatnak a ferihegyi repülőmúzeumba, az Aeroparkba. Két nap, amikor nem csak a történelmi repülőgépek játsszák a főszerepet.

Ezúttal nem csak repülők, hanem régi buszok is benépesítik a repülőmúzeumotForrás: Aeropark/Facebook

A legendás Ikarus gyár több, mint félszáz autóbusza – köztük számos oldtimer jármű – mutatkozik be. A kiállítás mellett szombaton 16 órától látványos felvonulással készülnek, amikor a meglehetősen hosszú konvoj rendőrségi biztosítással az Aeroparkból indulva oda-vissza végighalad a Vecsés-Ecser összekötőúton izgalmas fotótémát kínálva a rajongóknak.

Időutazásban lehet részük azoknak, akik felpattannakForrás: Aeropark/Facebook

Napközben – jellemzően Faros Ikarus 55-ösökkel – élménybuszozás zajlik az Aeropark-Ferihegy 1.-Aeropark útvonalon. A járművek folyamatosan indulnak a repülőmúzeum parkolójából, átgurulnak az 1950-ben átadott történelmi terminál főbejárata elé, ahonnan rövid fotózást követően visszatérnek az Aeroparkba. (Jegyet a múzeum pénztárában, vagy elővételben online lehet váltani 1000 Ft/fő áron).

Pillanatkép az az Aeropark egy korábbi, hasonló rendezvényérőlForrás: Aeropark/Facebook

Szombaton és vasárnap több alkalommal indulnak tematikus séták országosan ismert Ikarus-szakértők, Dr. Lovász György, Kukla László és Gerlei Tamás vezetésével, akik izgalmas történetekkel szolgálnak egy-egy típus születéséről, nemzetközi sikereiről, az Ikarus gyár legérdekesebb korszakairól. A repülőmúzeum Malév autóbuszai az esti órákban reptérlátogatásra indulnak.

Szombaton pedig sétarepülésre viszi a 71 éves 1-es Terminálról az előzetesen regisztrált utasokat a világ egyetlen repülőképes Li-2-ese, ami több mint, 70 éves.

A kiállított autóbuszok túlnyomó többsége belülről is megtekinthető lesz, akárcsak az Aeroparkban látható történelmi repülőgépek fedélzete és pilótafülkéje. Emellett egész hétvégén üzemel az Airbus A320Neo szimulátor, ahol bárki kipróbálhatja, milyen vezetni a világ egyik legmodernebb repülőgépét. A park szombaton 9-től 20 óráig, vasárnap 9-től 18 óráig tart nyitva. További információkat ide kattintva olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek