Akciófilmbe illő szabadulószobát építettek kunszigeti diákok

Maroknyi kunszigeti fiatal egy szombathelyi kirándulást követően fűzte meg felnőtt kísérőjét, hogy alakítsanak ki saját szabadulószobát. Az ötlet nem csupán megvalósult, óriási sikerrel zárult – írja a kisalfold.hu.

Bábics Norbert, a Kunszigeti Ifjúsági Érdekegyeztető Fórum vezetője a civil életben tanárként dolgozik. Ő és hat diák valósította meg az izgalmas játékot alig másfél hét alatt. A kunszigeti csapatot minden résztvevő saját tudása szerint segítette. A bölcsész beállítottságú ifjak kezdetben az ütős fedősztorin dolgoztak, míg a mérnökök alakították át a helyi iskola pincesorának régi helyiségét. 

Miután kész lett a sztori, mindannyian barkácsoltunk. Volt, aki fúrt, akadt, aki faragott, így a játék különböző elemei rövid idő alatt összeálltak"

– mondta az ötletgazda, Jagadics Ármin.

„A saját szórakoztatásunkra már tavaly nyáron is építettünk kezdetleges szabadulószobát. Közel nem volt olyan letisztult, mint a mostani, de abba is igyekeztünk érdekes elemeket csempészni" – vette át a szót Bábics Norbert. A kunszigeti fiatalok idén James Bond-mozikba illő forgatókönyvet találtak ki. Egy becsapott, igazságtalanul megalázott tudós vírussal fertőzné meg a világot, gyilkos rakétáit kész indítani az elhagyatott szentkirályszabadjai katonai támaszpontról, ám szerencsénkre a lakat alatt lévő csapatok megmenthetik bolygónkat. 

A küldetés 23 csapatból mindössze hatnak jött össze.

Bár az érdeklődés óriási volt, egyelőre őszi álmát alussza a kunszigeti szabadulószoba. „A tanulmányaink miatt most nem tudnánk sok időt a csapatokkal tölteni, másrészt tudatos is a zárás. Nem szeretnénk, hogy hamar elveszítse a varázsát a hely. Újranyitunk a jövőben, de teljesen más stílusú játékkal, sztorival" – magyarázta Ármin.

(Címlapkép: YouTube.com)

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek