Idén 11 városban rophatják ingyen a Nagy Táncválasztón

A Tánc Világnapja (április 29.) alkalmából 2019-ben rendezték meg az első Nagy Táncválasztó workshop-ot, ami az elmúl két évben egyre sikeresebb lett. Ezt a résztvevők növekvő száma bizonyítja. A rendezvény most ott tart, hogy idén 11 városban választhatunk majd magunknak táncot – ahogy a program szlogenje is hirdeti. Az igyenes táncórákat közel 60 táncpedagógus tartja majd, és több mint 40 táncstílus kiprábálására lesz lehetőség.

„Válaszd a táncot! Válassz egy táncot!"Forrás: Shutterstock.com / Master1305

Idén Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Kőszegen, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegeden, Budapesten és Sopronban várják majd a szervezők az érdeklődőket, akik szeptember 26-án, vasárnap ingyenes táncórákon, kerekasztal beszélgetéseken, táncfilm vetítéseken és táncelőadásokon is részt vehetnek - írták a sajtóközleményben.

Az órákat gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára hirdették meg. Budapesten a Budapest Táncszínház Depó Stúdiójába léphetnek majd be az érdeklődőket, itt a kreatív balettet, a kortárs táncot, Limón táncokat és a '70-es évek disco korszakát idéző waacking táncstílust ismerhetik meg.

Debrecenben az Ifjúsági Ház lesz a fő helyszín, ahol klasszikus balett, hip-hop tánc, ír tánc, majorett, bachata és break tánc is szerepel a lehetőségek között. Győrben Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakgimnázium Szabolcska utcai központja az elsődleges helyszín. Itt még a boogie-woogie is a tánclapra került. Kecskeméten, a Grapevine Tánciskola ismét közel 20 táncműfajban szervez táncórákat, szabadtéri színpadán pedig a 10.00-16.00 között a kecskeméti tánciskolák műsorai várják majd a közönséget.

Kőszegen a Béri Balog Ádám Általános Iskolába várják a táncolni vágyókat, afro-jazz, country tánc, kontakt jóga és népi játékok is szerepelnek az idei programjukban. Miskolcon a Művészetek Háza ad otthont a rendezvénynek, ahol a klasszikus balett, latin táncok és a történelmi társastáncok alapjait ismerhetik meg a jelentkezők. Nyíregyházán a Luther utcai Evangélikus Általános iskolában anya-lánya jazztánc és baba-mama tánc is várja a családokat. Aki pedig a légtáncot szeretné kipróbálni, az a Bocskai utcai Légtorna & Mozgás Stúdió workshopjára is jelentkezhet.

A Pécsi Művészeti Gimnázium már szombaton elindítja a Nagy Táncválasztót és a Dóm térre hívja a pécsi közönséget, ahol helyi fellépők és a III. Nagy Táncválasztó Flashmob résztvevői lepik el a teret. Sopron először csatlakozik az eseményhez, és a Liszt Ferenc Kulturális Központba szervezett tánc aerobik, modern jazz, esküvői tánc, hastánc, néptánc, mazsorett és street jazz órákat.

Szekszárdon a PTE Rákóczi úti kampusza ad otthon a Nagy Táncválasztónak, ahol az amerikai jazz, a Bercik technika, a klasszikus balett és a kortárs tánc órák mellett délután Talk show gálaműsorral is készülnek a szervezők. Szegeden ismét a Szent-Györgyi Albert Agóra várja az érdeklődőket, ahol modern tánc, linedance, rock and roll, ír tánc, indiai tánc és szerb tánc is szerepel a választható táncműfajok között.

Az esemény valamennyi helyszíne ingyenes, de a workshopokra jelentkezni kell a nagytancvalaszto.hu oldalon keresztül szeptember 25-én 22 óráig. Helyek még vannak bőven, de azért nem árt sietni. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek