Érdekességek, amiket eddig nem tudtunk a vasárnap érkező pápáról

Az olasz származású argentin egykori teológus pap Jorge Mario Bergoglio néven született 1936. december 17-én az argentin Buenos Airesben. Regina Maria Siviori és Mario Jose Bergoglio öt gyermeke közül ő volt a legidősebb. 2013 márciusától a katolikus egyház 266. pápája, nevét Assisi Szent Ferenc tiszteletére választotta. Ezek azok a tények, amiket bárhol elolvashatunk róla, de most a softschools.com cikkéből jöjjenek olyanok, amelyekről még aligha hallottunk.

Ferenc pápa meglepő élete
♦ Ferenc pápa folyékonyan beszél spanyolul, latinul, olaszul, de érti az ukrán, angol, német és portugál nyelvet is.

♦ Mindig alázatos életet élt. Érsekként Buenos Airesben busszal utazott és egy egyszerű lakásban lakott. Még akkor is a turista osztályon repült Rómába, amikor pápává választották. Jelenleg a Vatikán egyik kis vendégházában és nem az előző pápák által használt lakásokban lakik.

♦ Egy használt 1984-es Renault-val közlekedik a Vatikán területén.

♦ Amikor még gyermek volt, egy fertőzés miatt el kellett távolítani a tüdeje egy részét, de ennek ellenére jó egészségnek örvend.

♦ A pappá válása előtti időkben nagy rajongója volt a tangónak.

♦ Amikor Buenos Airesben élt, a papi korát megelőzően kidobóként dolgozott egy bárban.

♦ Ferenc pápa halad a korral: a Twitteren rendszeresen üzeneteket küld a követőinek. A becslések szerint csak ezen a közösségi platformon körülbelül hétmillió követője van.

♦ Nagy rajongója a futballnak.

♦ 2013-ban a Time magazin Ferenc pápát választotta az év emberének.

A pápát szállító repülőgép szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre, és több ezer rendőr dolgozik azért, hogy az egyházfő biztonságban legyen vasárnap Budapesten. 

Ferenc pápa nem mindig tartja a szigorú protokollt, itt éppen két fiatal zarándokkal szelfizikForrás: NurPhoto via AFP/Massimo Valicchia/NurPhoto/Massimo Valicchia

Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója elmondta, hogy a vatikáni csendőrséggel megtervezték a pápa útvonalát és annak biztosítását a reptértől a Hősök teréig, valamint alternatív útvonalakat jelöltek ki. A szentmise 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál. A Szentatya a délután folyamán indul tovább Pozsonyba, írja az MTI. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek