Kisvonatos túrára várják az érdeklődőket a kúriák kicsiny városába

Dabasra, a kúriák városába szervezi legújabb látogatását a Barangoló Baráti Kör, és várják azokat az érdeklődőket is a túrára, akik szívesen végigrobognának az ország leghosszabb főutcájánán. A kisvonatos programot augusztus 8-ra, vagyis vasárnapra tervezik, így akik részt vesznek rajta a Országos Állat- és kirakodóvásár légkörét is megtapasztalhatják majd.

Városi kisvonat a Halász-Móricz-kúria előttForrás: Dabas város

A csoport Dabas vasútállomásról indul 9:40-kor és ide is tér vissza 17 óra körül. A vezetett program ára 5000 forint személyenként, illetve plusz 1550 forint a helyszínen fizetve, mely tartalmazza az összes belépőt és a kisvonatozást, illetve a Tourguide készülék bérleti díját.

Az olyan helyszíneket, mint a Kossuth Lajos emlékek, a Halász-Móricz-kúria, a Gyóni-emlékház, az evangélikus templom, az Országos Állat- és kirakodóvásár, Dabas Fő tere, a Holokauszt Emlékpont, a Kapisztrán-Hunyadi Emléktorony, a város református temploma, a Szent Jakab-sétány és a Duna-Tisza csatorna dabasi partja, főként kisvonattal közelítik majd meg a résztvevők, de azért sétára is lesz lehetőség. Éppen ezért kényelmes cipő, túracipő javasolt a programra - olvasható az esemény Facebook oldalán. 

Dabas rendezett, virágos kisvárosa egyébként 45 kilométerre található Budapesttől, és szerencsésnek mondhatja magát, mivel klasszicista kúriáinak többsége átvészelte a történelem zűrzavaros időszakait. A túravezetők ezeket is egytől-egyik bemutatják majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek