Ritkaságnak számító ázsiai macskafélét sikerült lefotózni Kambodzsában

Az ázsia aranymacska (Catopuma temminckii) igazi ritkaságnak számít, és még a Természetvédelmi Világszövetségnek is kevés információja van róla. Ezért nagy szó, hogy egy állatmegfigyelő kamera segítségével sikerült fotót készíteni róla a napokban. A képet Kambodzsa északkeleti tartományában, Ratanakiriben kattintotta a szerkezet - derül ki az MTI híréből.

Forrás: Karen Stout / Wikipedia.org/ originally Flickr / CC BY-SA 2.0

"Az aranymacska jelenlétének rögzítése nagyon különleges dolog" - mondta a kambodzsai környezetvédelmi minisztérium szóvivője. A mintegy 9-16 kilogrammos állat észlelése a Virachey Nemzeti Park területén egy három hónapos kutatóprojekt eredménye, melynek célja az állatvédelmi intézkedések javítása - közölte a minisztérium.

Az ázsiai aranymacska, másik névén Temminck-macska, a tudományos nevét Coenraad Jacob Temminck holland zoológusról kapta. Az európai fajmentési program keretében, 2008 decemberéig nyolc európai állatkertben 20 ázsiai aranymacska lelt új otthonra. A németországi wuppertali állatkert párosa 2007-ben sikeresen párosodott, és 2008 júliusában két kölyök is született. Szintén 2008-ban született egy nőstény a francia Parc des Félins-ben. De él egy példány a Singapore Zoo területén, illetve néhány délkelet-ázsiai és ausztráliai állatkertben is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek