Felavatták a Csömödéri Kisvasút meghosszabbított szakaszát

A Csömödéri Állami Erdei Vasúté a leghosszabb kisvasúti hálózat Magyarországon, a Zala megyében található rendszer teljes hossza 109 kilométer. Ennek ugyanakkor mindössze a harmadán, a Lenti és Kistolmács közötti 32 kilométeres szakaszon szállít utasokat április végétől szeptember végéig. A forgalom nagy részét még ma is a fát szállító tehervonatok teszik ki - derül ki a kisvonat Wikipédia-oldaláról.

A csömödéri kisvasútForrás: varga Attila/commons.wikimedia.org

Most azonban kibővítették a vasutat, és Mint Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója az átadón elmondta, a vonalbővítéssel az utasok Kistolmács határába érkeznek, és egyből elérik a falu és az erdőtársaság helyben nyújtott szolgáltatásait. 1 kilométer vasúti pálya épült 1 közúti átjáróval, megállóhellyel, és ehhez kapcsolódik 100 méter hosszban járda és parkolóhely.

2018-tól kezdve a Mura Nemzeti Program először a Szentpéterfölde és Pusztamagyaród közti, mintegy 8 kilométer hosszú kerékpárutat adták át. Közben fejlesztették a mozdonyparkot is, és többek között az Ábel névre keresztelt gőzmozdony felújításával biztos hátteret kapott a személyszállítás, alig egy éve pedig átadták a budafai arborétum fogadóépületét. A fejlesztések ezután is folytatódnak - derül ki a zaol.hu híréből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek