Ajándékot kapnak a vonatokon utazó gyerekek a kalauzoktól

A vonatjegy mellé ajándékot osztogatnak a hétvégén, a Vasúttörténeti parkban pedig egész napos programmal várják a családokat a gyereknapon, tájékoztatta szerkesztőségünket a MÁV.

Ez az első alkalom, hogy a vonatokon cirkáló jegyvizsgálók a gyereknapi hétvégén a legkisebbeknek játékos történeteket bemutató pörgetős füzetet adnak ajándékba. A kisfüzetben négy mókás, a vasutazással kapcsolatos történetet lehet továbbrajzolni: például visszadobhatják képzeletben a strandlabdát egy FLIRT-nek, továbbgondolhatják, ahogy az emeletes KISS begördül a Balatonhoz, ahogy Béka koma a NOHAB orrára ugrik a nádasból, vagy a TAURUS lehagyja a sirályt.

Aki pedig a saját rajzával befejezett történetről videót is készít, az értékes ajándékra is esélyes. A legjobb filmeket a MÁV online felületein fogják bemutatni.

Forrás: MÁV-Start

A Magyar Vasúttörténeti Parkban május 30-án délelőtt 10 és 18 óra között interaktív bábműsorral, egész napos kézműves foglalkozással, kalandjátékkal, kincskereséssel állatsimogatóval, és további színes programokkal várják a gyerekeket. „Az Élet-Úton" KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályán a gyerekek akár egészen kiskortól kezdve gyakorolhatják a bicikli biztonságos kezelését. A „Mini KRESZ Park" 15 perces KRESZ oktatással várja a kicsiket, akik a kis autók volánja mögé ülhetnek. De lesz elsősegélynyújtó bemutató is, amelyen a segítségnyújtás alapjait tanulhatják meg a gyerekek.

Ezen a napon minden 14 év alatti gyereknek ingyenes a belépés a Magyar Vasúttörténeti Parkba!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek