Mesés anyák és anyás mesék lesz a témája egy ingyenes előadásnak

Ha csak a modern mesékre gondolunk, egy-két kivételtől eltekintve, legyen az Disney, DreamWorks, Pixar vagy a japán Studio Ghibli, jó anyák általában nincsenek a történetekben, ha mégis, akkor nagyon hamar eltűnnek. Az anya-lánya kapcsolatok mindig bonyolultak, az anya-fiú kapcsolatokról pedig nem sokat hallani. És ez visszamegy egészen a kezdetek meséihez, a Magyar Népmeséken is túlra, amikor az anya hamuban sült pogácsát sütött. De miért is?

Forrás: Csendben Nő / Facebook.com

Ezekre a kérdésekre kaphatjuk meg a választ ma este, vagyi április 26-án 20 órától a Csendben Nő közösség szervezésében látható és hallható Anyák a mesékben című előadás során. A Zoom-eseményt Boldizsár Ildikó vezeti majd, aki több évtized mesekutatói és terapeutai tapasztalatát ötvözi a mesék ősi világából hozott tudással, bölcsességgel.

Nagy sikerű meseválogatások, szakirodalmi könyvek és az általa kidolgozott Metamorphoses Meseterápiás Módszer is mutatja, hogy minden élethelyzetnek van mesebeli párja, és minden mesében az önmagunkkal való találkozás a legfontosabb – olvasható az esemény oldalán.

Az ingyenes eseményre a Zoomon keresztül, a programnál megadott linken kell bejelentkezni 20 órától. Először be lehet majd csatlakozni egy kis ráhangolódásra a Csendben Nő alapítóival, majd 20:20-kor elkezdődik az előadás. Ezt az egyszeri bejelentkezést a tervek szerint 3 alkalmas mesekalauz-szeminárium követi májusban, amelyen a résztvevők egy-egy előre elküldött, anyasággal kapcsolatos népmesét dolgoznak fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek