Bájos felvételek készültek az Állatkert új jegesmedvéjéről

Taiko, az új jegesmedve már azt követően érkezett, hogy a világjárvány miatt november derekán a Budapesti Állatkert kapuit is be kellett zárni. Addig, amíg újra megnyithat az Állatkert, időről időre kisfilmen mutatják be, hogyan telnek Taiko mindennapjai.

Taiko játékos kedvvel szórakoztatja a nézőket a videókon, amíg személyesen is meglátogathatják őtForrás: YouTube.com

"Tapasztalt állatgondozóink mindenféle szórakozást eszelnek ki neki, a kartondobozba rejtett finomságoktól a kötélen belógatott táplálékon át egészen a vízi játékokig. Ezekkel kiválóan elfoglalja magát. És hogy miért „üzen" franciául Taiko a kisfilmmel? Azért, mert korábbi lakóhelyének látogatói közül több rajongója is rendszeresen érdeklődik kedvencük hogyléte felől" – írja weblapján az Állatkert. Mutatjuk a kisfilmet!

A termetes Taiko novemberben érkezett az európai tenyészprogram keretében egy franciaországi állatkertből, és eddig csak fényképen és videón mutatkozhatott be a hazai közönségnek. Először november 13-án tettek közzé egy képet arról, amint – a kifutójához tartozó medencét először kipróbálva – a habok közé veti magát. Decemberben az állatkerti Mikulás is meglátogatta a fehérbundás ragadozót, február elején, a Mackófarsanghoz kapcsolódva pedig már egy Taikoról szóló kisfilmet is megosztottak a közönséggel.

A Budapesti Állatkertben nagy hagyománya van a jegesmedvék tartásának: az idők során legalább 59 jegesmedve élt ott, akik közül 39 ott is született. Az első budapesti jegesbocs, aki sikeresen fel is cseperedett, 1933/34 telén jött a világra, vagyis világviszonylatban is az elsők között sikerült náluk ennek az állatfajnak a szaporítása.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek