Imádnivalóak ezek a farkaskölykök, ahogy a vonyítást gyakorolják

    Korábban már beszámoltunk arról, hogy Dél-Európában egyre több a farkas: Európa legnagyobb farkaspopulációi Spanyolországban, Olaszországban és Romániában élnek. Mi több, hazánkban, a Börzsönyben is időről-időre felbukkan néhány kóborló egyed. Az viszont biztos, hogy nem sűrűn láthatunk olyan felvételt, amin egy csapat kis farkaskölyök éppen az üvöltést gyakorolja.

    Futás közben is megy a gyakorlásForrás: YouTube.com

    A hatalmas nézettséget elérő videóban nem egy, nem kettő, nem három...hanem mindjárt hét vonyítozó farkaskölyök látható. A kisfilm leírásából pedig kiderül, hogy a felvételt Kanadában, Észal-Québecben rögzítették. Érdemes felvenni a hangot, íme!

    Az üvöltés egyébként a farkasok közötti kommunikáció egyik formája. Az állatok így hívják a falka többi tagját, jelzik a helyüket, nyomon követik a zsákmányt, és így tovább. Egy dolgot nem tesznek: nem vonyítanak a Holdra. A farkasok éjszaka aktívabbak, a Hold pedig észrevehetőbbé teheti őket, de soha nem az égitestre vonyítanak – írja a huffpost.com.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!