Farkasok támadhattak meg egy kutyát Egerben

Mint az egerhirek.hu írja, vasárnap este a Facebookon kezdett terjedni a hír, hogy legalább 3 farkas támadt rá egy kutyára Eger határában, a Vécsey-völgyben. Az Eger Hírek a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnál érdeklődött az esetről.

Farkas - illusztrációForrás: 942784/pixabay.com

Az eddigi információik szerint a lakóházaktól körülbelül 300 méterre, az út mellett támadtak farkasok a szerencsétlenül járt kutyára. A kutya megtámadását észlelő személy legalább három farkas jelenlétéről számolt be.

A több oldalról is nyitott, folyamatos zárt kerítéssel nem rendelkező üzemi területet a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembere is ellenőrizte. A helyszínen több, nagytestű kutyafélétől származó nyom volt észlelhető. Az üzem területére a kutyát megtámadó állatok az üzem területével határos szőlők felől érkeztek, és az esetet követően arra is távoztak.

A helyszínen tartózkodó személy elmondása alapján a kutya szabadon őrizte a területet, vélhetően ugatásával magára vonta a figyelmet, nagytestű támadói játékként kezelték a kutya viselkedését, ami az esetet követően a kutya életébe került.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság számos alkalommal felhívta a lakosság figyelmét, a nagyragadozók által lakott területen a kutyák tartására vonatkozó szabályokra is. A kóborló, szabadban tartózkodó kutyák a nagyragadozók áldozatává, táplálékává is válhatnak. Az erre vonatkozó, a konfliktusok megelőzését szolgáló anyagok az igazgatóság honlapján folyamatosan elérhetők.

A történtek tisztázása érdekében a BNPI munkatársa felvette a kapcsolatot közeli térfigyelő kamerákat üzemeltetőkkel. 

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek