Az egész családnak szállít húsvéti programokat a Müpa Home

A hosszú hétvége programja már csütörtökön elkezdődik, amikor a kanapén ülő közönség meghallgathatja Larry Goldings, Peter Bernstein és Bill Stewart trióját. A Hammond-orgonára, gitárra és dobra épülő zenekar Toy Tunes című lemezének anyagával érkezett Budapestre 2019-ben. Az akkori előadás és a koncertfelvétel is igazi csemegének számít - olvasható a Müpa Home sajtóanyagában.

Elbphilharmonie, HamburgForrás: Maxim Schulz / Müpa Home

A komolyzene kedvelőit április 2-án, pénteken Händel Messiása várja 19:30-tól. A műről tudni kell, hogy 1742-es bemutatója óta töretlenül népszerű. A most hallható verziót Vashegyi György, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus 2018-ban adta elő.

A Müpa és Budapesti Fesztiválzenekar zenei maratonjának fókuszában 2015-ben Igor Sztravinszkij állt. A Müpa Home ezúttal két művét idézi fel április 3-án este, a Pannon Filharmonikusok tolmácsolásában: a meglehetősen váratlan befejezéssel lekerekített, zongorára és zenekarra írt Capricciót Fejérvári Zoltán zongoraművész szólójátékával, valamint a Zsoltárszimfóniát, amelynek előadásában a Nemzeti Énekkar működik közre.

Szintén szombaton, csak éppen kicsit korábban, 14 órakor kezdődik a Trillák és sárkányfülek című, illusztrációkkal színesített előadás, amit a Konserthuset Stockholm, az Európai Hangversenytermek Szervezetének tagja hoz el hozzánk a nappalinkba. Az előadás ideje alatt a szimfonikus zenekar hangszereivel ismerkedhetnek meg a gyerekek. Az április 4-én, szombaton jelentkező Az állatok farsangja című művet pedig a portugál Casa da Música előadásában láthatjuk és hallhatjuk majd. 

A hamburgi Elbphilharmonie-ban pedig az Ensemble Resonanz cirkuszművészetre és zenére épülő koncertje az álmok világába vezeti a kicsiket április 5-én. A Müpa Home koncertjei megtekinthetők a Müpa honlapján és hivatalos YouTube-csatornáján. Az ECHO által közvetített előadásokat a Müpa Facebook-oldalán követhetjük.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek