Mi is beszállhatunk a Tavaszi Nagytakarításba, ha túrázni indulunk

Országos tavaszi nagytakarításban, az erdők-mezők megtisztításában vehetünk részt az Aktív Magyarország szervezésében. Az akció ideje alatt, a szervezők arra buzdítják a túrázókat és erdőjárókat, hogy aki szükségét érzi kapcsolódjon be a szemétszedésbe, kapja fel és gyűjtse egy zacskóba a szembejövő, oda nem illő szemetet - olvasható a Tavaszinagytakaritas.hu oldalon.

Akár a szomszédos kis rétet is megtisztíthatjukForrás: Shutterstock.com

A tavaszi kampány a természetbe szólít. Mint azt az oldalon is írják, a kirándulók jó esetben nem szemetelnek, ami nem az erdőbe való, azt nem hagyják ott. De ha mégis szemét termelődik, ahhoz vigyünk magunkal saját szatyrot és ne hagyjuk ott a kukákban, mert azokat nem tudják hetente üríteni az üzemeltetők.

Ahogy a műanyagpalack, úgy a banán-, a narancshéj és az almacsutka sem a természetbe való, még akkor sem ha időbel lebomlik. A honlap szerint az eldobált ételmaradék azért porbléma és akár veszélyforrás is lehet, mert az állatok odaszokhatnak miattuk a turistautak mellé. Ez pedig se nekik, se nekünk túrázóknak nem jó találkozás.

A kampány célja tehát az, hogy felhívja a figyelmet a nemkívánt szemétre a réteken, erdőkben, kirándulóhelyeken, és bíztassa a túrázókat, hogy ragadjanak kesztyűt, valamint szemeteszsákot és gyűjtsenek össze annyi szemetet, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megoszthatja és így megmutathatja, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek