Egy koala tömegkarambolt okozott egy autópályán

Egy koala Dél-Ausztrália egyik legforgalmasabb autópályáját választotta ki, hogy átkeljen rajta, amelynek következtében hat autó koccant egymásnak. A sofőrök épségben elhagyták az autóikat, hogy segítsenek az amúgy roppant nyugodt állatnak. Miután kimentették a forgalmas autópályáról, egy nő a koalát az autójába tette.

A koalák azont túl, hogy nagyon édesek, igen nyugodt állatok is - illusztrációForrás: Angelo Giordano/Pixabay

A rendőrség megerősítette, hogy hétfő reggel Adelaide délkeleti autópályáján, Crafers közelében történt a tömeges ütközés. Reggel 7 előtt állítólag elsőként egy férfi állította le az autóját, hogy megpróbálja megmenteni a koalát. Ezután szaladtak bele hátulról az autójába, ami láncreakciót váltott ki. A tömeges koccanás miatt kialakult dugóban állt Nadia Tugwell is, aki először nem tudta elképzelni, mi okozta a forgalom lassulását. Aztán meglátta a koalát az autók és az autópálya közepén egy beton sorompó között.

A nő elővett egy kabátot a kocsijából, és a koala felé indult, majd sikeresen elkapta, és az autójába tette.

Tugwell korábban már más utakról is mentett ki állatokat, így a telefonjában tárolta az Adelaide Koala Mentőközpont számát. Megbeszélte, hogy a közeli szervizben találkozik velük. Amíg várta az állatmentők megérkezését, elmondta, hogy a koala otthon érezte magát az autójában, többek között a kormányon is.

 "Valójában meglehetősen nyugodt koala volt, nem is küzdött a zsákba kerülés miatt, csak nyugodt volt és bement a ketrecbe" – mesélte. Az önkéntes, Ann Bigham  a sértetlen koalát az autópályától egy kilométerre szabadon engedte a vadonban. Elmondta, hogy a koala nagyon jó állapotban volt, és szerencsés is volt, hogy egyáltalán nem ütötték el, és biztonságos helyre került. A dél-ausztrál rendőrség szerint egyetlen autós sem sérült meg a több autóból álló baleset során – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek