Veszélyes látogatók tömege lepte el a népszerű ausztrál strandokat

Veszélyes lények nagy csoportjait észlelték az ausztrál Új-Dél-Wales partvidékén, többek között Sydney strandjain. A strandolókat figyelmeztették, hogy vigyázzanak magukra, miután a viharok keltette hullámok rémisztő mennyiségű csípős, kékszínű, portugál gálya nevű medúzát mostak partra. A veszély pedig egyáltalán nem elhanyagolható, mert ezeknek a medúzáknak a csípése bénító fájdalmat okozhat, ha valaki véletlenül rájuk lép – számolt be a hírről a Daily Star. 

Egy Sarah Hunstead nevű nővér elmondta, hogy egyidejűleg több csípést is el lehet szenvedni, mert ezek a szúrások nem érezhetőek azonnal. "A tünetek között szerepelhet a súlyos hátfájás és fejfájás, izomfájdalom, súlyos hasgörcs, hányinger és hányás, és végül légzési problémák is" – közölte. Az egyik helyi lakos, Isaac Irvin a Bondi Beacnen, Ausztrália egyik legnevezetesebb strandján látta meg a partra mosott medúzákat, amikről fotót is készített. "Ausztrália! Ha a hullámok nem kapnak el, akkor a portugál gályák igen" – írta a Twitteren.

A híres Bondi Beach homokját kékre festették a csípős medúzákForrás: Isaac Irvin/Twitter

Egy másik arrajáró döbbenten számolt be arról, hogy ezekből a veszélyes példányokból eddig még soha nem látott háromnál többet egy négyzetméternyi homokban, most viszont kb. 30 is van belőlük méterenként. Kerryn Phelps professzor meglepetését fejezte ki a medúzainvázió nagysága miatt. "Nahát! ezek a medúzák úgy választották ki a februárt, hogy éppen főszezonban törjenek be a keleti parti strandokra" – írta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek