Ezért a hungarikumért lelkesednek a japánok, most még előételt is készítettek belőle

Tokió városának szívében áll az Aoyama torony, ahol a kifinomultság és a klasszikus értékek találkoznak a zen életszemlélettel. Itt az Aoyama Treehouse privát klub emeletén nyitott meg 2019. május 25-én a tokiói brunch éttermek legújabbja, az ARBOR. A farmtól az asztalig koncepciójú étterem azonban már nem csak a tagoknak szólt, hanem minden gasztronómia után érdeklődő vendég előtt megnyitotta a kapuit. 

Forrás: Arborrestaurant / Facebook.com

A francia vonalat követő, de az alapanyagokat Japánból beszerző étterem gyorsan az egyik legfelkapottabb tokiói brunch helyszín lett, és előszerettel kísérletezik különböző textúrájú fogásokkal mind a mai napig.

A Rubik-kockát, ezt a háromdimenziós mechanikus logikai játékot, ifjabb Rubik Ernő találta fel 1974-ben, majd az amerikai Ideal Toy játékcégen keresztül indult el a külföldi terjesztése 1980-ban, mikor már itthon is hatalmas sikernek örvendett. Az első évben több mint 100 millió Rubik-kockát (eredeti neve Bűvös kocka) adtak el világszerte. Japánban is pillanatok alatt nagy rajongótábora lett. Mikor 1980 júliusában megjelent a japán piacon, az első nyolc hónapban 4 millió darabot adtak el belőle.

A kocka japán megjelenésének 40. évfordulója alkalmából az ARBOR séfje, Irie Makoto egy limitált számban hozzáférhető előételt alkotott, melyet "Rubik's Cube Special Appetizer", vagyis Rubik-kocka különleges előétel névre keresztelt, és amely csupán három napig lesz elérhető a kínálatban.

November 24-től 26-ig lehet majd megkósolni az apró kockákat, de egy nap csupán 6 szerencsés vendég elé kerül majd a felépített előétel. A képeket elnézve inkább desszertnek, apró kis mignon süteményeknek néznek ki a nagy kockát felépítő rózsaszín és fehér elemek, de a díszítést marinált hónapos retek gerezd adja - olvasható az Arborrestaurant Facebook oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek