Számolja meg a kertje madarait, és küldje el az eredményt

  Idén október 3-án és 4-én lesz az Európai Madármegfigyelő Napok, amikor arra kérik a madárbarátokat, hogy legyenek résen, és figyeljék a környékükön felbukkanó madarakat, észleléseiket pedig beküldhetik a Madártani Egyesülethez egy formanyomtatványon.

  VörösbegyForrás: Oldiefan/pixabay.com

  A beküldött részvételi és megfigyelési adatokat vasárnap 16-17 óra között összesítik, majd 17 órakor továbbítják a nemzetközi koordinációs központba, aminek évről-évre más ország ad otthont. Az akció egyben verseny is az európai államok között.

  A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

  A hétvégén több nemzeti park is szervezett madármegfigyelő túrákat szervez, melyeknek folyamatosan frissülő listája az MME honlapján érhető el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!