Így csicseregnek a madarak a világ különböző tájain

  A Sounds of the Forest (Erdő Hangjai) egy interaktív hangtérkép, amelyet az erdők hangjainak szenteltek. Ezt a nyílt forráskódú könyvtárat a Timber Festival üzemelteti, amely az Egyesült Királyságban évente megrendezi az erdők és fák ünnepét. Amikor a fesztivált idén a koronavírus miatt le kellett mondani, a Timber Festival úgy döntött, hogy a hangok szárnyán hozza össze a természet szerelmeseit. Aki nem rest, ide klikkelve már bele is hallgathat az erdők neszeibe.

  A világ minden táján más állathangoktól zajos az erdőForrás: Erik Karits/Pixabay

  Ezek a felvételek tanúsítják, hogy az ökoszisztémák milyen meglepően különböző hangokon szólalhatnak meg, mert más-más madaraktól és rovaroktól hangosak.

  A hangarchívum az Antarktisz kivételével minden kontinensről tartalmaz felvételeket.

  A weboldal térképén a brit és nyugat-európai erdőkből különösen sok felhasználó rögzített és tett fel hangokat. Más erdőkből – például az Amazonas környékéről – kevés felvétel található. A gyűjtemény további bővítése érdekében az embereket arra ösztönzik, hogy rögzítsék és küldjék el a saját erdei felvételeiket.

  A szervezők remélik, hogy 2021. július 2-4. között végre megtarthatják élőben is a rendezvényt. Addig is azok, akik hiányolják a természet szépségét, vagy a természet hangjai mellett szeretnének kikapcsolódni, meghallgathatják a Timber Festival felvételeit, amik efféle digitális mentsvárat nyújtanak – olvasható a My Modern Met weboldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek