Mekkora túlzás hullámvasutat rakni egy óceánjáróra? Mert most épül az első!

A Carnival Cruise Line őrületes tervvel állt elő: megépítik a világ első óceánjáróját, amelyen hullámvasút is lesz, írja az USA Today. A vízre bocsátásra ráadásul nem is kell különösebben sokat várni, hisz a tervek szerint 2020-ban már lehet is utazni az új bulihajó fedélzetén.

Ezzel egy új óriáshajó szériát indítanak útjára, és meg kell hagyni, hogy az első, bemutatkozó hajó tökéletesen alkalmas arra, hogy felhívja magára a figyelmet. Az 5200 utast szállító Carnival Mardi Gras fedélzetén lesz ugyanis az a bizonyos hullámvasút, amely csak nem 250 méter hosszú pályáján körülbelül 65 km/órával száguldanak majd az utasok. Mindezt a nyílt óceán fölött.

Ilyen utazáson még biztos, hogy soha nem volt!Forrás: www.carnival-news.com

A BOLT (jelentése: villámcsapás) elnevezésű hullámvasúton motorokra emlékeztető kocsik száguldanak majd, de egy ponton az is lehetséges lesz, hogy az utasok vegyék kezükbe az irányítást. A pálya legmagasabb pontján le lehet majd lassítani a kocsit, hogy több idejük legyen megcsodálni a kilátást.

A hajó a floridai Port Canaveralból fog indulni, az utakról januártól lehet többet tudni. Annyit minden esetre már bejelentettek, hogy a következő Mardi Gras óriáshajót 2020-ban kezdik építeni, és várhatóan 2022-re fejezik be.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek