Egy órán át a hullámvasút tetején ragadtak az izgalmat kereső utasok

Az Egyesült Királyság lincolnshire megyei Fantasy Island nevű tematikus parkjában a hullámvasút utasaira ezen a hétvégén még a szokásosnál is ijesztőbb kaland várt. Vasárnap a Millennium hullámvasút hirtelen megállt, miközben az egyik legmagasabb lejtő felé tartott, így több tucat utas több mint egy órán keresztül várakozni kényszerült a tetején. A vidámpark munkatársai egy órát át dolgoztak a probléma megoldásán, mielőtt hevederek segítségével kimentették az utasokat.

Amikor beszálltak, még nem számítottak arra, hogy a borzongató izgalomból csak a borzongás jutForrás: Julie Day Sadler Photography/Facebook

Sokan rémülten, könnyek között távoztak a helyszínről. Egy fotós éppen ott tartózkodott, és dokumentálta az eseményeket, illetve megosztotta a fennragadt hullámvasút képeit a Facebookon. "Néhány drámai jelenet zajlott ma a Fantasy Islandben, amikor a Millennium hullámvasút elakadt. Sikeres mentést hajtottak végre, mindenki jól végezte a dolgát. Remélem, hogy mindannyian jól vannak a megpróbáltatás után" – írta a fotós.

A bostoni lakosú Carly Tarry elmondta, hogy a lányával, az unokahúgával és az unokaöcsével a hullámvasúton ült, amikor az események félelmetes fordulatot vettek. "Elindult, majd hirtelen megállt a teteje közelében. Kicsit tovább haladt, de újra megállt" – magyarázta. "Aztán vártunk, majd azt mondták, hogy ki kell üríteni a hullámvasutat. Hevedereket hoztak, és kinyitották a zárakat, hogy az ülésekbe tudjuk őket helyezni." A nő elmondta, hogy a park munkatársai kapucnis pulóvereket adtak az utasoknak, hogy melegen tartsák őket, mert erősen fújt a szél és kissé hideg volt a tetején.

A legfélelmetesebb módon kellett kimásznunk, bár azt sem tudtuk, milyen magasan voltunk. Hallottuk, hogy az előttünk lévő emberek sírnak"– tette hozzá.  

A Fantasy Island szóvivője elmondta, hogy a hullámvasút azóta ismét normál módon működik. "A hullámvasút-meghajtó hibája a biztonsági rendszerek egyikét kiiktatta, amely a vonat megállását és lezárását okozta" – magyarázta a szóvivő. "Számos utas volt a járművön, akiket biztonságosan evakuáltak." Hozzátette, hogy a munkatársai azonnal reagáltak, és az esemény bekövetkeztétől számított 5 percen belül személyesen nyugtatták meg az ügyfeleket – írja a People.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek