Csillaglesre indul az erdőbe a Zsuzsi kisvasút

  Gondoltak már arra, hogy milyen lehet távol a várostól, az erdőben késő éjszaka barangolni és csillagokat csodálni? Akár igen akár nem, most itt a lehetőség! Debrecen város kisvasútja, a 138 éves Zsuzsi Erdei Vasút a fényszennyezéstől távol eső hármashegyaljai pihenőerdőbe invitálja az utasokat egy nem mindennapi csillagles-programra és bátorságtúrára - derül ki az esemény Facebook-oldaláról.

  Forrás: facebook.com/ZsuzsiVasut

  Zajácz György, hazánk egyik elismert csillagászának közreműködésével betekintést nyerhetnek az éjszakai égbolt titokzatos világába: megfigyelhetik a Perseidákat, a Jupitert, a Szaturnuszt és a kettőscsillagokat. A résztvevők a csillagászati totó kitöltésével felmérhetik a bolygórendszeri tudásunkat is.

  Az est folyamán Varga Edit környezeti nevelővel erdei barangoláson és egyedi bátorságpróbán bizonyíthatják merészségüket és tájékozódási képességüket a sötétben. A csillagtúra egy különleges Led-fény tánccal zárul az Amirah Hastánc és Mozgás Stúdió közreműködésével és Bota Klaudia tánctanár vezetésével.

  Fontos, hogy a túrafelszerelésen és zárt túracipőn túl elemlámpát vagy fejlámpát, illetve plédet vagy polifoamot is vigyenek magukkal. Hármashegyaljára 19 órakor, vissza pedig 22:45-kor indul a vonat. Bővebb információk a zsuzsivasut.hu címen találhatók.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!