A Disney-rajzfilmek legnépszerűbb slágerei csendülnek fel a barlangszínházban

Elkészült a Mesés musicalek című előadás a Soproni Petőfi Színház új, nyári bemutatója. A premiert augusztus 7-én tartják a fertőrákosi barlangszínházban. A produkcióban világhírű Disney-rajzfilmek legnagyobb, legnépszerűbb slágereit hallhatja a közönség zenekari kísérettel, táncosokkal, egyedi látványvilággal, melyhez a 130 jelmez kavalkádja is hozzájárul. A fináléban megidézik az Aida című rockopera ezen a helyen elért, három évvel ezelőtti sikerét is. A darab rendező-koreográfusa Szakál Attila

Látványos produkció, csodálatos dalok és hangok várják a Mesés musicalek előadásánForrás: www.szitamarton.hu/Szita Marton

A szervezők némileg kárpótlásnak is szánják ezt az előadást a nézőknek. A soproni színház járvány miatt elmaradt tavaszi bemutatóinak (Stabat Mater, A padlás) bérletes nézői regisztráció után tekinthetik meg a fertőrákosi barlangszínházban a Mesés musicaleket augusztus 7-én, 8-án, 14-én és 15-én, összesen hét alkalommal.

Az összeállításban az Aladdin, a Herkules, a Jégvarázs, az Oroszlánkirály, a Rio, a Coco, az Aranyhaj és a nagy gubanc rajzfilmek népszerű dalait éneklik a műfaj kiemelkedő előadói.

Szakál Attila a Sing-produkciókból ismert énekeseket, színészeket hívott meg az előadásba. Olyan tehetséges magyar művészeket láthatnak-hallhatnak a darabban, mint Füredi Nikolett, Fehér Adrienn, Jónás Andrea, Szentmártoni Norman, Buch Tibor, Vastag Tamás, Papp Attila, Kiss Noró, Szokodi Roland vagy Savanyu Gergely színművész, utóbbi a legtöbb jelmezt váltja, mert szinte minden történet-blokkban szerepel énekesként vagy mesélőként.

Füredi Nikolett a Jégvarázs rajzfilm első és második részében hatalmas sikerrel énekli Elsa-dalait a magyar változatbanForrás: www.szitamarton.hu/Szita Marton

A Mesés musicalekben két magyar származású, francia sztárénekes is szerepel. Stéphanie Schlesser édesanyja magyar, édesapja luxemburgi, őt a három évvel ezelőtti kirobbanó sikerű Aida musical címszereplőjeként hamar szívébe zárta a soproni közönség. A Mesés musicalek másik külföldi csillaga a szintén magyar származású, 45 éves Laurent Ban énekes, zenész és zeneszerző, aki Franciaországban született, de édesapja magyar volt. Laurent 16 esztendeje nem járt Magyarországon és most nagyon örül annak, hogy apja szülőhazájában énekelhet. Játszott nagy zenés főszerepeket a Zorróban, az Aladinban, a Notre-Dame de Parisban, a Hairben, a Mozartban. Turnézott több helyen a világban, Ázsiában, Európában.

A Mesés musicalekben minden egyes alkalommal a Local Vintage Company játszik. Az előadáshoz Kis Katalintervező készített 130 jelmezt, a látványtervező Madarász János – tudtuk meg a soproniszinhíz.hu hírleveléből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek