Az egész országban felcsendül a hangszerek királynője szombaton

Templomokban, tereken és más különleges helyszíneken csendül fel országszerte a hangszerek királynője az orgona szombaton, az idei Orgonák Éjszakáján.

orgonaTama66/pixabay

A Filharmónia Magyarország programját először 2019-ben rendezték meg, amikor több mint 100 000 orgonasíp szólalt meg, írják a szervezők, honlapjukon. Idén is lesz számtalan program, a tihanyi apátsági templomban például Kovács Szilárd orgonaművész és Bognár Szabolcs bariton többek között Bach, Liszt és Kovács Szilárd Ferenc műveit szólaltatja meg.

A budapesti Szent István-bazilikában Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész, Miklósa Erika koloratúrszoprán és Tóth László trombitaművész Händel-, Vivaldi- és Fauré-szerzeményeket ad elő, a pécsi bazilikában jótékonysági koncertet tartanak a vakok és gyengénlátók javára, a kaposvári Vigasságok terén táncok és indulók hangzanak el - olvasható az MTI közleményében.

A különleges helyszínek között található egyebek mellett a budapesti Lehel csarnok, balatoni sétahajó a Siófok, Balatonfüred és Tihany útvonalon, a Harkányi Termálfürdő, a siklósi vár, a miskolci autóbusz-pályaudvar és a Hertelendi Termálfürdő.

A múlt évhez hasonlóan egy – az eseményre komponált- orgonamű is felcsendül. Beischer-Matyó Tamás Invocation című darabja közös hangként szólal meg minden programon, erősítve azt a kapcsot, amely összefűzi az Orgonák éjszakájának résztvevőit.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek