Levendula és Rózsa Napok a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében

Levendula és Rózsa Napokat tartanak június 27-én, és 28-án az SZTE botanikus kertjében. Az SZTE Füvészkert és az SZTE NKI Kulturális Iroda közös rendezvénye színes kulturális programokkal, koncertekkel, növénybemutatóval és kézműves vásárral várja az érdeklődőket - adja hírül a Szegedi Tudományegyetem hírportálja.

A kép illusztrációForrás: Johann Reinbacher/pixabay.com

A programkínálatban számos koncert, gyerekeknek szóló előadások, táncműhely és méhészeti bemutató is szerepel. Az ismeretterjesztő előadásokon és bemutatókon bárki megismerheti a középkori gyógynövénykertek titkait, a méhészet rejtelmeit, a rózsák fajtáit és jelképeit de a szappankészítés történetéből is ízelítőt kapnak, újra és újra visszatérve a hétvége főszereplőihez, a levendulához és a rózsához.

Koncertet ad többek között a Terebes zenekar, a Benedekfi-testvérek, az Smyrna zenekar, a Meszecsinka Duó és Tandi Flora énekesnő. A táncbemutatókról a Bánát Néptáncegyüttes és a Cuháré Táncegyüttes gondoskodik, fellépnek a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei, a Népzenei Kamaraműhely és a Piarista Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A legkisebbeknek pedig a Grimm-Busz Színház és a Csiga Duó kínál gyermekműsorokat.

A részletes program és a jegyárak a VII. Szegedi Levendula és Rózsa Napok hivatalos honlapján olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek