Ehhez az online táborhoz most igazán jól jönnek majd az angol különórák

A gyerekkor egyik legjobb nyári kalandja a nyári tábor, legyen az általános ifjúsági, tele balatoni fürdőzéssel és tábortűzzel, vagy sport- és képzőművészeti tábor. De sajnos ebben az évben a járvány miatt, egyelőre úgy tűnik, hogy kevesebb lesz az ilyen lehetőség.

Forrás: Inspired By Maps / Shutterstock.com

A Metropolitan Opera is így gondolhatta, mert úgy döntött, hogy június 15-én elindítja a Met Opera Global Summer Cap nevű tanulmányi táborát. A kezdeményezés célja, hogy összehozzon egy globális, ingyenes és online nyári tábort olyan gyerekeknek, aki szívesen tanulnának profiktól az opera, a zeneszerzés és a színház világáról. Na, itt jönnek jól a korábbi plusz angol különórák.

A Met közleménye szerint a 8 hetes, online nyári tábor június 15-től augusztus 7-ig tart, és minden héten más operával foglalkozik, melyet a Met saját digitális könyvtárában nézhetnek meg a gyerekek, teljesen ingyen. Egy héten öt tábori nap lesz, két külön korcsoportnak: 3-tól hatodikos korosztálynak és 7-től tizenkettedikeseknek.

A foglalkozások ideje alatt lesz bábkészítés, dalszöveg írás, zeneszerzési alapok Zoom konferencia segítségével és Google Learning-gel. A feladatok pedig mind az adott hét operájával állnak majd kapcsolatban. A cél, hogy a gyerekek megértsék az adott mű üzenetét és felépítését is.

A tábor honlapja szerint, ahol a részletes program is megtalálható, a kiemelt operák között szerepel majd Humperdinck Jancsi és Juliska meseoperája, Donizetti Don Pasquale című remekműve, a Rusalka, a Roméo és Júlia, A varázsfuvola, A víg özvegy operett, Az ezred lánya vígopera , és a Così fan tutte.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek