Újra kitárja kapuit a királynék vára

A pünkösdi hosszú hétvégén újra kitárja kapuit a Diósgyőri vár. A királynék vára szombattól hétfőig 9 és 18 óra között várja a látogatókat. Bár a termek zárva lesznek, izgalmas szabadtéri látványosságokkal készülnek a szervezők.

Forrás: diosgyorivar.hu / Press

A várséta során megismerkedhetünk többek között a középkori fegyverekkel, a vajákosok, kuruzslók vélt vagy valós gyógymódjaival, de íjászkodhatunk is. Vasárnap pedig gyermeknapi mesesarokkal várják az aprónépet.

A hétvége vendégei pár perces gyaloglással felfedezhetik a vár eredeti, a 16. századból megmaradt külső részleteit, mindezt a vár népének kíséretében. A kérdéseinkre válaszolnak majd a vár lovagjai, Peros és Jolánta a két bőbeszédű asszonyság pedig elmesélik mit használjunk kelések, felfekvések vagy éppen vízi törpe kórság ellen. Az említett vasárnapi mesesarokban pedig égig érő paszulyt is ültethetnek majd a gyerekek - olvasható a sajtóközleményben és a vár honlapján.

„Küldj egy mosolyt!" szlogennel gyermeknapi akció is lesz. Azok a 14 év alatti gyerekek, akik egy mosolygós, kidekorált lufit hoznak magukkal, ingyen léphetnek be a várba. A lufikat a vár hídjának korlátján gyűjtik össze, így köszöntik az ide érkező kicsiket. A programok ágyúlövéssel kezdődnek szombaton, reggel 9:45-kor.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek