Bilbao városi parkjaiban elmefrissítő játékokat kínálnak időseknek

  Az időskori emlékezetvesztés és a magányosság sajnos egyre gyakoribb problémának számít a szépkorúaknál. A spanyolországi Bilbaóban a városi hatóságok mindkét esettel igyekeznek foglalkozni, így két nyilvános parkban is agytorna játékokat kínálnak az időskorúaknak. A parkok lehetővé teszik a látogatók számára, hogy fitneszgépeken eddzenek és frissítő, szellemi gyakorlatokat végezzenek. 

  Bilbaoban különösen odafigyelnek az idősebb emberek testi- és mentális egészségére - a fotó illusztrációForrás: De Visu/Shutterstock

  Ezek a játékok segítik a figyelmet és a matematikai készséget edzésben tartani, és a mentális fitnesz közben a szépkorúak társadalmi kapcsolatokat, barátságokat is kiépíthetnek. Az ilyen terek egyre fontosabbá válnak, hiszen 2040-re Spanyolország várhatóan átveszi Japántól a világ legidősebb lakosságával rendelkező ország címét.

  Az óvatos testmozgás és a mentális stimuláció hozzájárulhat a demencia kialakulásának megelőzéséhez, és a tünetek kezeléséhez azáltal, hogy javítja a memóriát, növeli a fizikai erőt, a függetlenséget, és csökkenti az elszigeteltség érzését – írja cikkében a World Economic Forum.

  Az öregedésről szóló globális kutatások szerint 2050-re több mint 2 milliárd 60 év feletti ember él majd a földön.  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!