Tavasszal végleg bezár a gigantikus terepasztal

A Budapest belvárosában látható Miniversum Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell kiállítása, amely közel hatéves működése óta félmillió látogatót vonzott. A folyamatos mozgásban levő, gigantikus méretű terepasztal az idén búcsúzik a közönségtől, de a zárásig még rengeteg újdonsággal készülnek: ismert filmjelenetekkel a Mátrixtól a Jokerig, exkluzív fotókiállítással az építésről és a kezdetekről, valamint különleges, karácsonyi installáció is bekerül a miniatűr világba – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményből. 

Egy évig tervezték és majd 9 hónapon át építették a világ egyik legnagyobb terepasztalátForrás: Miniversum

A Miniversum terepasztalain 3 ország, 14 település, 600 épület, 1,3 km sínpálya, 100 folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, aktív közúti forgalom és nagyjából 5000 miniatűr figura kap helyet.

Novembertől a Miniversum terepasztalain számos ismert karaktert és emlékezetes filmjelenetet is felfedezhetnek a látogatók.

A gyerekeket többek között Superman, Thomas a gőzmozdony és a Toy Story mesehősei várják. A felnőttek a Die Hard, a Penge, a Men In Black, és a Terminátor figuráit ismerhetik fel, ha tüzetesen megfigyelik a terepasztalokat.

Élethű települések között zakatolnak a vonatokForrás: Miniversum

A Nyugati Pályaudvar közelében felépítettünk egy új irodaházat, a Cinema Tower-t, melynek minden emeletén egy ismert filmjelenet köszön vissza. Az épület egyik szintjét ellepik a Jumanji állatai, míg egy másik emeletről Joker figyeli az utca járókelőit, de a Mátrix és a Penge ikonikus jeleneteit is megidézzük. A Cinema Tower egy teljesen egyedi kreáció, amely 5 hónapon át készült, a makettező több mint 400 órát dolgozott vele – mondja Martisz Gábor a novembertől megtekinthető új installációról.

A látványos Cinema TowerForrás: Miniversum

Az Így készült, a Miniversum decemberben nyíló fotókiállítása a kulisszák mögé enged bepillantást. Az építés 56 fő közreműködésével, 5 tonna faanyag, 20 ezer csavar és 15 km elektromos kábel felhasználásával zajlott. 

FRISSEBB: Amikor novemberben körbejárta a netet a fenti hír, a "bejelentést követően szinte megrohamozták a látogatók a budapesti kiállítást: hétvégéken, valamint a téli szünet időszakában folyamatosan 1,5-2 órás sorok várakoztak az Andrássy úti épület előtt" – fogalmaztak a szervezők a Miniversum legfrissebb, január második hetében kiadott közleményében. Ezért az üzemeltetők úgy döntöttek, két hónnapal eltolják a Miniversum bezárását, így az március 31-ig még látogatható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek