Nyugdíjas otthon várja a lajhárokat Walesben

Az Egyesült Királyságban, Walesben lévő Folly Farm Kalandpark és Állatkert nyugdíjas részlege olyan idősödő lajhároknak nyújt menedéket, amik a szabadban egy idő után elpusztulnának. Jelenleg két korosodó lajhárnak adnak otthont, de további példányokat is szívesen befogadnak.

A lajhárok idejük nagy részét a kedvenc helyükön töltik – illusztrációForrás: Wikilmages/Pixabay

Ez a hely nem állatkert, hanem egy menedék a lajhárok számára, hiszen szadonban ezeknek az állatoknak az átlagos élettartama 20 év. Védelemben viszont akár 50 évig is elélhetnek - írja az Insider cikke.

Itt kényelmes környezetet teremtenek számukra, mert ahogy az emberek, a lajhárok is megtapasztalják az öregedés negatív oldalát, és idővel segítségre szorulnak.

A kerítéssel körülvett helyükön alacsonyabb fákat és mélyebb padlózatot helyeztek el, hogy könnyebben körbejárhassanak és felmászhassanak kedvenc helyükre. Az állatgondozók arra is figyelnek, hogy úgy alakítsák át ezeknek az állatoknak az étrendjét, hogy megkönnyítsék számukra a rágást és az emésztést. Puhára főzött gyökérzöldségekkel etetik védenceiket, és szükség esetén tőkehalmáj olajat is kapnak, ami kiegészíti a táplálékot.

A látogatók nagyon kedvelik az őszülő lajhárokat.. A 25 éves Tuppee és a 35 éves Lightcap nevű nőstény jó körülmények között élnek az otthonukban: egész nap az ágakon lógnak és egészségesen táplálkoznak. Általában magányos állatok, de idősebb korban úgy tűnik, mintha társaságkedvelőbbek lennének.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek