A világ legöregebb lajhárja a hallei állatkertben heverészik

  A lajhár számos animációs film kedvence, megjelenésével, különleges életmódjával mindig is hálás témája volt a filmstúdióknak. Gondoljunk csak a Jégkorszak Sid-jére, vagy a Zootropolisra. 

  Forrás: Hartmut Inerle/Wikipedia

  Most Németország felé fordul a világ lajhárt ünnepelni, ugyanis a világ legöregebbjeként ismerte el a hallei állatkert 50 éves lajhárját, Paulát a világrekordokat számon tartó Guinness. A hírt az intézmény a lajhárok október 19-i világnapja előtt jelentette be, írja az MTI.

  "Nem tudni fogságban vagy szabadon élő lajhárról, amely idősebb lenne a német város állatkertjében élő nősténynél" - közölte Jutta Heuer, aki az európai állatkertekben található lajhárok tenyésztési könyvét vezeti.

  Paula, a kétujjú lajhár 1971 óta lustálkodik a hallei állatkertben, 50. születésnapját júniusban ünnepelte. A múlt év végi állapot szerint összesen 266 lajhár él az európai állatkertekben, 65 Németországban.

  A lajhárok között létezik kétujjú és háromujjú is. A lajhárok nagyon keveset mozognak, életmódjuk szerint a fák lombjai között lógnak. A háromujjú lajhár energiaszükséglete a legkisebb az emlősök között, mindössze 110 kalória, amely alig több, mint amennyi 10 dkg hekkben található.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!