A víz alatti élővilág kedvelőit hamarosan új látványosság várja

  Jó hírünk van azoknak, akik idén nyáron a montenegrói Kotorba terveznek utazni, ugyanis új turistalátványosság várja majd az idelátogatókat. A Tengerbiológiai Intézetben május végén nyílik a tengerparti ország első nyilvános akváriuma - tudtuk meg a Montenegrói RTV híréből.

  A tenger mélyén érezhetik magukat a látogatók - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Jordy Meow

  A MonteAqua látogatóit 16 óriás akvárium várja majd, amelyek elsősorban az Adria sokszínű élővilágát mutatják be, de várhatóan később más tengerekből is hoznak majd ide érdekes fajokat. Tengeri köveket, kagylókat, medúzákat és rengetegféle halat lehet majd látni az épületben.

  A projektnek nem kizárólag turisztikai szerepe van, a tengeri élővilág megóvásáért is felelős. Pont ezért egy interaktív parkot is kialakítottak, ahol a vendégeket egy séta során tudhatnak meg többet a tengeri ökoszisztéma megóvásának fontosságáról: egyebek mellett a halászatról és a tenger szennyezéséről hallhatnak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!