Megnyílt a Pillangók erdeje a Nyíregyházi Állatparkban

  Színpompás élményekkel gazdagodnak, akik ellátogatnak a karácsonyi szünetben a Nyíregyházi Állatparkba, hiszen több mint száz pillangóbáb érkezett az ország leglátogatottabb vidéki turisztikai látványosságába.

  Forrás: Nyíregyházi Állatpark

  A kikelés után akár tenyérnyi nagyságú állatok báb állapotban érkeztek s egy speciális bábszekrényben, megfelelő hőmérséklet és páratartalom mellett kelnek ki. A lepkebábok nagysága és mérete fajonként változik s megjelenésük leginkább valamilyen növényi részre hasonlít, hiszen ez segít megtéveszteni a számukra veszélyt jelentő ragadozókat.

  A bábból kikelő, röpképes kifejlett imágók folyamatosan kerülnek be a trópusi klímájú bemutatótérbe, ahol energiában gazdag táplálékon, nektáron és édes gyümölcsök nedvein élnek. A számukra kialakított „Pillangó erdőben" vendégeink is besétálhatnak közéjük, ahol testközelből csodálhatják meg a törékeny állatokat repülés vagy táplálkozás közben.

  A vállalkozó kedvű gyerekek és felnőtt kísérőik akár különleges pillangószárnyakat is viselhetnek a Zöld piramisban töltött idő alatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek