Ajándékkal ünnepli a Nyíregyházi Állatpark az esőerdőház jubileumát

10 éves lett a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató épülete, a Zöld piramis-Ócenárium. Ennek alkalmából az állatkert 2019. december 20. és 30. között féláron látogatható - derül ki az intézmény sajtóközleményéből.

10 évvel ezelőtt, 2009 karácsonyán lett kész a Nyíregyházi Állatpark korszakos jelentőségű épülete, a Zöld piramis-Ócenárium. A 4000 négyzetméteres, 3 szintes esőerdőház egy különleges, interaktív őserdőt rejt magába.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

A vendégeknek 2 választásuk van, ha be akarják járni az őserdőt. Megtehetik ezt egy kijelölt útvonalon egy kényelmes séta közben, de ráléphetnek a kaland ösvényre is ahol különféle akadályokat kell leküzdeniük; például vízesés mellett ,függő hidakon juthatnak el a harmadik szintre a kupola csúcsába, ahol üveghídon keresztül nézhetnek le a mélységbe.

Olyan állatkülönlegességek láthatóak itt, mint a komodói óriás sárkánygyík, vagy a páncélos rinocéroszok. A piramis földszintjének másik szegletében a Föld legnagyobb fán élő emlősei, az orangutánok laknak.

Az épület elnyerte a nemzetközi ingatlanfejlesztési versenyben a FIABCI különdíját, hiszen sok különleges technikai megoldást találtak ki a tervezők. A kupola paplanszerű tetejének ötletét például a Pekingi Olimpiai Uszoda adta.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek