Ajándékkal ünnepli a Nyíregyházi Állatpark az esőerdőház jubileumát

  10 éves lett a Nyíregyházi Állatpark Ázsia élővilágát bemutató épülete, a Zöld piramis-Ócenárium. Ennek alkalmából az állatkert 2019. december 20. és 30. között féláron látogatható - derül ki az intézmény sajtóközleményéből.

  10 évvel ezelőtt, 2009 karácsonyán lett kész a Nyíregyházi Állatpark korszakos jelentőségű épülete, a Zöld piramis-Ócenárium. A 4000 négyzetméteres, 3 szintes esőerdőház egy különleges, interaktív őserdőt rejt magába.

  Forrás: Nyíregyházi Állatpark

  A vendégeknek 2 választásuk van, ha be akarják járni az őserdőt. Megtehetik ezt egy kijelölt útvonalon egy kényelmes séta közben, de ráléphetnek a kaland ösvényre is ahol különféle akadályokat kell leküzdeniük; például vízesés mellett ,függő hidakon juthatnak el a harmadik szintre a kupola csúcsába, ahol üveghídon keresztül nézhetnek le a mélységbe.

  Olyan állatkülönlegességek láthatóak itt, mint a komodói óriás sárkánygyík, vagy a páncélos rinocéroszok. A piramis földszintjének másik szegletében a Föld legnagyobb fán élő emlősei, az orangutánok laknak.

  Az épület elnyerte a nemzetközi ingatlanfejlesztési versenyben a FIABCI különdíját, hiszen sok különleges technikai megoldást találtak ki a tervezők. A kupola paplanszerű tetejének ötletét például a Pekingi Olimpiai Uszoda adta.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!