Tizenegy orángutánt engedtek vissza a vadonba

  Állatvédők 11 orángutánt engedtek szabadon a vadonban Indonézia Közép-Kalimantan tartományában hosszan tartó rehabilitáció után - adja hírül az MTI. A The Borneo Orangutan Survival Foundation közlése szerint 2012 óta összesen 462 orángutánt engedtek szabadon Közép- és Kelet-Kalimantan, vagyis Borneó Indonéziához tartozó erdeibe, az állatok természetes élőhelyre.

  Orángután IndonéziábanForrás: Marjolein van Zonneveld/pixabay.com

  A majmokat ketrecekben vitték a Bukit Baka Bukit Raya nemzeti parkba. Az út a Nyaru Menteng Orangutan Rehabilitációs Központból egy napig tartott szárazföldön és vízen. Három orángutánt - egy nőstényt és egy anya-csecsemő párost - Thaiföldről költöztettek vissza Indonéziába 2008-ban és 2016-ban.

  "Három olyan orángutánt is szabadon engedhettünk, melyeket Thaiföldről költöztettünk haza. Ez azt mutatja, hogy van remény, amíg a visszaköltöztetés korra, a tanulás képességére, a természetes képességek kialakulására és a rehabilitációs folyamatra vonatkozó követelményei teljesülnek" - mondta el Adib Gunawan, a közép-kalimantani természetvédelmi hatóság munkatársa.

  A rezervátumban élő, rehabilitált orángutánpopuláció egyedszáma a héten szabadon engedett állatokkal együtt 163-ra emelkedett. Indonézia három orángutánfaj otthona: itt él a borneói orangután (Pongo pygmaeus), a tapanuli orangután (Pongo tapanuliensis) és a szumátrai orangután (Pongo abelii). Mindhárom fajt súlyosan veszélyezteti a nagy mértékű erdőirtás és az őserdő elfoglalása.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!