A tudomány jövőjét vetítik előre az Akadémia fényfestményei

  Ma és holnap 18:30 és 23:00 óra között különleges képeket láthat a Magyar Tudományos Akadémia főhomlokzati és Duna felőli oldalán. Az épületre vetülő fényfestés villanásszerűen idézi meg a tudományos kutatások jövőbe mutató irányvonalait, az ember és a természet, az ember és a gépek kölcsönhatását.

  Az MTA épülete még két este fénybe borulForrás: Takk/Wikipedia

  Vajon milyen futurisztikus álmokat kelthet életre a mesterséges intelligencia, az űrkutatás vagy a géntérképeken alapuló klónozás? Milyen felelősséggel tartozhatnak a ma tudományágai a holnap társadalmáért és zöld környezetéért? Milyen etikai problémákkal kell szembenézniük a kutatóknak a 21. század elején? A Magyar Tudományos Akadémia homlokzata egy jövőbe mutató alkalmi üzenőfalként és víziótérképként rezonál a falai között folyó konferencia témafelvetéseire. Bővebb információ az esemény Facebook oldalán olvasható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!