Pezsgő lefejező akadémia nyílt Olaszországban

A látványos sabrage (kiejtése: szabrázs) pezsgőbontás technika egyre népszerűbbé vált az elmúlt években. Szinte nem találni olyan pezsgővel kapcsolatos eseményt, ahol meg ne próbálkozna vele valaki. De versenyeket is rendeznek a témába, sőt a legjobbak még a Guinness rekordok könyvébe is bekerültek – olvasható a boraszportal.hu cikkében.

Forrás: shutterstock.com

A cikkben említett legenda úgy tartja, hogy a 18. században terjedt el a pezsgőspalackok szablyával történő felbontása, azon belül is Bonapart Napóleon volt az első, aki így nyitott ki egy pezsgőt. ezzel ünnepelve katonáinak győzelmét.

Az első Sabrage Akadémia pont azért indult el, mert felismerte a piaci rést és válaszolt a megnövekedett érdeklődésre a technika iránt. Az első tanfolyamok idén szeptemberben indulnak Trentóban és Bergamóban, később pedig további olasz városokban lesznek elérhetők. Az első trentói kurzusra már el is kelt az összes (10 fő) jegy, pedig a mindössze kétórás kurzus kétszázötven euróba kerülő.

A tanfolyamon résztvevők felfedezhetik és megismerhetik a Sabrage művészetét, történelmét és bepillantást nyerhetnek a Champagne és más pezsgők készítésének világába, illetve a kurzus végén meghívást kapnak egy négyfogásos pezsgős vacsorára, ahol újdonsült tudományukat is bemutathatják.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek