Harisnyás Pippi jön a Két Egérbe

Skandináviában már rég nem újdonság ez a program, idén pedig Magyarországon is részt lehet venni az Északi Irodalom Hetén, mely november 11. és 17. között zajlik.

Az ünnepi hét folyamán három kategóriában választanak ki egy-egy könyvet, és ezekből tartanak felolvasásokat és kapcsolnak hozzájuk programokat. A három kategória a gyerekirodalom, az ifjúsági irodalom és a felnőttirodalom kategóriája. A felolvasásokkal elsősorban azt szeretnék elérni, hogy a gyakran sötét és hideg novemberi napokon is történjen valami, ami egy kis színt és fényt visz a szürke délutánokba.

Harisnyás Pippi az egész világot meghódítottaForrás: Kit8.net/Shutterstock

Gyerekirodalom kategóriában Astrid Lindgren Harisnyás Pippi című könyvéből lesz felolvasás a budapesti Ráday utcában található Két egér könyvesboltban. Az eseményre a 3-12 éveseket várják a kísérőikkel, az időpont november 12. 17.00 óra. A felolvasást a Skandináv ház szervezi, a történet pedig Harisnyás Pippi születésnapjáról szól majd. Az olvasás mellett lesz kézműves foglalkozás is, illetve azt is meg lehet tanulni, hogyan mondjuk svédül, hogy „boldog születésnapot, Pippi!"

Ezzel egy időben az ország számos pontján olvasnak majd fel a könyvből, mivel több intézmény is csatlakozott a rendezvénysorozathoz. A helyszínekről és az eseményekről az Északi Irodalom Hete Facebook oldalán olvashat bővebben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek