Ámulatba ejtő művészeti alkotások lepik el Zágráb utcáit

  Augusztus 17-től szeptember 1-ig művészeti projekt veszi kezdetét a horvát fővárosban. Az Okolo művészeti projekt második felvonása több mint 25 városi helyszínen lesz látható, elkalauzolva a turistákat egy nagy kulturális sétára.

  Ilyen alkotások várják Zágráb utcáinForrás: Facebook / OKOLO // around

  Tina Kovačević és Ana Mikin, más néven a „Mi ketten" egy olyan projektet hozott létre Zágrábban, amely arra ösztönzi majd a helyi lakosokat és a turistákat, hogy az utcákra menjenek, és a fák lombjai között illetve az utcasarkon keressék az alkotásokat.

  Számos egyedi, augusztus folyamán kibontakozó művészeti installáció található a városban, a parkok lombkoronáin, vagy az utcák szokatlan, eldugott részein.

  Akár egy aszfalton heverő csipkét is találhat városnézés közbenForrás: Facebook / OKOLO // around

  Az Okolo projekt keretében az idei városi beavatkozások számos helyi és nemzetközi művész aláírását fogják viselni, alkotott többek között Ella és Pitr Franciaországból, a spanyol Javier Riera, valamint az ausztrál Michael Pederson is.

  A francia Ella és Pitr egyébként már számos országban otthagyták védjegyüket: Rotterdam, Mumbai, Párizs, Medellin, Róma, Montreal, Chicago és München is büszkélkedhet munkáikkal. Művészetüket a túlméretezett, játékos karakterek jellemzik, amelyek sportpályákról, háztetőkről és épületek homlokzatairól, valamint nagy utcai felületekről köszönnek vissza.

  Számos egyedi, augusztus folyamán kibontakozó művészeti installáció található a horvát fővárosbanForrás: Facebook / OKOLO // around

  A madridi Javier Riera tájfény-installációival vált a művészet mesterévé, ugyanis a természet a közvetlen vászonja. Az ausztrál Michael Pederson pedig a váratlan helyeken elhelyezett szellemes miniatúráival hódította meg a világot.

  A projekt célja Zágráb kiválasztott nyilvános tereinek élénkítése és felfrissítése kis beavatkozások révén, valamint a művészet, a város és a járókelők spontán találkozási helyének létrehozása – olvasható a horvát Dnevnik hírei között.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!