Íme, Európa leglátogatottabb városai!

  A hűvös, skandináv országoktól a mediterrán tengerpartokig, a természeti kincsekben gazdag tájaktól a változatos kulturális élettel teli városokig elképesztő sok program és látnivaló vár az Európába látogató turistákra. Ezért nem meglepő, hogy minden évben milliók keresik kontinensünk legvonzóbb és legszuggesztívebb helyeit. A dobogósok listáját a Si viaggia tette közzé cikkében. Vajon kitalálja, melyek Európa leglátogatottabb városai? 

  1. London

  Ebben a rangsorban az Egyesült Királyság fővárosa áll az első helyen, évente 20 715 900 látogatóval.

  London jelképe a Big Ben, a Westminster palota toronyórájaForrás: Tony Moorey-Flickr/Wikipedia

  Rendkívül modern és történelmi város egyben. Lenyűgöző programokat kínál a turisták számára, nehéz lenne még felsorolni is, mit érdemes felkeresnie azoknak, akik először utaznak ebbe a lenyűgöző városba. A  Westminster-palota, a gyönyörű Trafalgar tér, a festői Tower Bridge, a modern London Eye, a felséges Buckingham-palota és még rengeteg izgalmas látványosság van, amitől a híres, Temze-parti főváros továbbra is a turizmus európai királynője.

  2. Párizs

  A romantikus és hangulatos francia főváros évente 16.863.500 turistát fogad, akiket továbbra is ámulatba ejt az ezerarcú város szépsége és időtlen varázsa.

  A csodaszép Luxembourg-kert, háttérben a PanthéonForrás: Paris-Sharing/Wikipedia

  A modern La Défense tökéletes párja a festői helyeknek, mint például Montmartre és az Ile de la Cité. Ez utóbbi egy kis sziget, amelyet a Szajna vize vesz körül Párizs szívében, és ahol a város történelmi központja található. A nemrégiben leégett Notre-Dame székesegyház még mindig a leglátogatottabb helyek egyike, ahogy a régi királyi rezidencia is, amit  Palais de la Cité néven ismerhetnek. A francia fővárosban turistaként szinte kötelező ellátogatni a Louvre-ba és egy fotót készíteni az Eiffel-torony lábánál.

  3. Isztambul

  Az évente 12 121 100 turistátvonzó török nagyvárost a világ egyik legszebb metropoliszának tartják.

  A Hagia Szophia bizánci építésű ortodox bazilikaForrás: HALUK COMERTEL/Wikipedia

  Isztambul ráadásul az egyetlen világváros, amely két kontinensen található egyszerre. A Boszprusz-szorosnál egybefonódott város a bizánci és az oszmán kultúra fővárosa, így rengeteg történelmi, kulturális látnivalót ígér. A Hagia Sophia és a Kék mecset a város szimbolikus épületei, így egyben a leglátogatottabb helyek is. A város egyedi és egzotikus hangulata erős vonzerővel rendelkezik, így talán már nem annyira meglepő módon a kalandokra fogékony turisták ezt a várost keresik fel harmadik leggyakoribb desztinációként Európában.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!