Robotépítési versenyben mérkőzhetnek meg kicsik és nagyok

  Idén Magyarország nyerte el a XVI. World Robot Olympiad világverseny megrendezésének jogát, európai országként először. Az eseményt november 8. és 10. között rendezik Győrben, ahová 60 országból közel 3000 tehetséges versenyző érkezik.

  Pillanatkép egy korábbi rendezvényrőlForrás: World Robot Olympiad/Facebook

  A nemzetközi robotépítési és programozási verseny célja, hogy a gyermekekhez és fiatalokhoz közelebb hozza a természettudományos ismereteket, tantárgyakat, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.A versenyen 8 és 25 év közötti fiatalok vehetnek részt 4 kategóriában (Regular, Open, Football, Advanced Robotics Challenge) és 6 korosztályban. A versenyen a csapatok a robotjukat LEGO MINDSTORMS® elemekből építik meg, de versenykategóriától függően a többi vezérlő, építőanyag vagy programozási nyelv használata is megengedett. További információkat a WRO Hungary weboldalán találhat. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!