Egy szimpatikus robot kalauzolja végig a látogatókat a skót szigeten

Skye szigete az első a régióban, amely a mesterséges intelligenciát hívja segítségül a turisták tájékoztatásában. A chatbot neve Donald from Skye, azaz Donad Skye-ról, és a hét minden napján, 24 órás készenlétben válaszol a szigetet érintő kérdésekre.

Amikor épp ráér, akkor Donald szívesen készít képeket a drónjával a szigetrőlForrás: Donald From Skye/Facebook

A chatbotot tavaly fejlesztették ki, hogy a Donaldfromskye.com oldalon keresztül „élőben" tudjon kommunikálni a szigetre érkező látogatókkal, vagy azokkal, akik még csak tervezik az utazást. A fejlesztők úgy gondolják, hogy hatalmas lehetőségek rejlenek az ötletben. Le lehet tölteni például az Explore Skye elnevezésű applikációt is hozzá, így az utazók azonnal látják is, hogy hova, hogyan és mikor érdemes menni.

Mióta Donald megkezdte munkáját már nemcsak angolul beszél, hanem a mandarint is megtanulta. Ezt a kiegészítést azért tették hozzá a funkciókhoz, mert folyamatosan nő a szigetre látogató kínai turisták száma, írja a Travel Daily.

Donaldnak egyébként egy nagyon jópofa személyiséget alkottak. A vörös szakállú fiatalemberről minden részletet meg lehet tudni, kezdve a súlyával és a magasságával, egészen odáig, hogy a zokniját a nagyija kötötte, és, hogy a pólóját soha nem veszi le.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek