Feltárulnak a magyar erdők titkai

Az Erdők Hete eseménysorozatát 1997 óta rendezik meg rendszeresen, célja a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságának bemutatása. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek és más szakemberek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel - írja az Országos Erdészeti Egyesület.

Kilátás a MátrábanForrás: Tóth László/pixabay.com

A programsorozat idei jelmondata: „Óvd és gyarapítsd az erdőt az élhető klímáért!". Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot. A programok az ország minden részén, a legtöbb nagyvárosban számos látogatót vonzanak.

A rendezvénysorozat meghonosodását mutatja, hogy 2009 óta az erdőtörvény rendelkezik megtartásáról. A korábbi évek hagyománya és sikeres szervezése alapján az Országos Erdészeti Egyesület szervezőként közreműködik a mintegy száz helyszínen zajló eseménysorozat koordinálásában. 2019-ben a XXIII. Erdők Hete rendezvénysorozat 2019. szeptember 30.- október 06. között zajlik. A részletes programokért látogasson el a www.erdokhete.hu oldalra!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek