A PirosLábos Fesztiválon belekóstolhat az illatos, fűszeres falusi életbe

Szigetmonostor egy bájos falu Budapesttől 25 km-re, a Szentendrei-szigeten, melynek macskaköves Fő utcáján hatodik alkalommal rendezik meg a PirosLábos Fesztivált. A rendezvény célja most is a stílusos vidéki élet, a családias hangulat, a nyitott porták, a hagyományok bemutatása lesz.

A tavalyi rendezvény is vidám, családias hangulatban zajlottForrás: Facebook.com

Porták ősrégi kapuit tárják szélesre, hogy bemehessen rajta a vendég, illetve átélhesse, milyen is lehetett régen, illetve milyen most az illatos, fűszeres falusi élet. Ezen a családias rendezvényen bárki egy napra Szigetmonostor lakóinak, művészeinek, éttermeinek a vendége lehet, ahol elfeledett recepteket keltenek életre.

Október 5. szombaton 10 órától 22 óráig  várják a vendégeket. A kézműves vásáron egyedi portékákra is lelhetnek. Több udvar is megnyílik, ahol különleges koncertekkel, előadásokkal. A Nagyszínpadon, a plébánia udvarában az Etnofil és a Csángálló zenekarok lépnek fel, de ellátogat Miqueu Montanaro, Móser Ádám és Kertész Endre, a Kamondy-trió, a jubiláló Kőbéka együttes, Zazie, és természetesen a Szigeti Veszedelem. Felcsendül Pulcinella éneke, és a baptista rezesbanda hangja is.

Szigetmonostor, PirosLábos FesztiválForrás: Facebook.com

Az udvarokban hangszersimogató, családi és gyermekműsorok, lovasfarm, irodalmi beszélgetések, különleges vendégek várják a betérőket. Képzőművészeti kiállítás is lesz „A mi harmóniánk" címmel, ahol a környéken élő, erre az alkalomra felkért alkotók munkáit nézhetik meg. Az egésznapos feltöltődés után a 4lövet és a Sobriboogie zenekarokkal lazíthanak.

A fesztiválra való belépés ingyenes, regisztráció nem szükséges. További részleteket a rendezvény Facebook oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek