Kosztot és kvártélyt talált egy falusi házban a menekülő bengáli tigris

Egy falusi ház ágyán keresett menedéket az a királytigris, ami a környék minden lakójának életét megkeserítő árvíz elől menekült. Az állatról suttyomban, a beszakadt tetőn keresztül készült felvételek csütörtökön elárasztották a közösségi oldalakat a dél-ázsiai országban.

Az Asszám államban lévő vadvédelmi terület 90 százaléka áll jelenleg is víz alatt, ezért az állatok megpróbálnak magasabb helyre húzódni az ár elől. Illetékesek közölték, hogy eddig legalább 54 vadállat, köztük 6 rinocérosz fulladt meg az árvízben – olvasható a Hindustantimes.com oldalán is.

Az ágyon heverő tigris fotóját az indiai vadvédelmi szolgálat (WTI) osztotta meg. A fotós azután látta meg az állatot, miután az csütörtök hajnalban egy hulladékgyűjtő otthonába menekült, amely a nemzeti park szélén áll.

A vadmacska a ház egyik szobájában talált menedékre, amely szerencsére abban az időben üres volt. A szomszédok hangokat hallva bekukucskáltak a szobába és megrémülve látták, hogy egy tigris vette birtokába, kellemesen ücsörögve az ágyon. – mondta el a WTI szóvivője.

Az állatok helyzete is nagyon súlyos most, de a Dél-Ázsiát sújtó heves monszunesőzésekben nem csak ők szenvednek. Az adatok szerint eddig több mint 250 ember vesztette életét és több millió ember veszítette el otthonát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek